Behandlinger

Vi laver alle former for almindelig tandbehandling inklusiv implantater og kirurgi, i samarbejde med specialtandlæge Tue Blæhr.

Eftersyn

Et tandeftersyn foregår enten hos en tandlæge eller en tandplejer. Her kigges hele munden igennem, og hvis det er nødvendigt, lægges der en behandlingsplan. Det kan være nødvendigt at tage et eller flere røntgenbilleder for at afgøre, om der er sygdom i tænderne. Ofte afsluttes eftersynet med en instruktion i renhold, en tandrensning og afpudsning af tænderne.

Paradentosebehandling

Hvis plak og tandsten får lov at sidde på tænderne i lang tid, kan det føre til paradentose. Tandkødet og knoglen rundt om tanden kan gradvist blive nedbrudt, hvilket i sidste ende kan føre til at tanden mistes, hvis tilstanden ikke behandles. Behandlingen består af tandrensninger, instruktion i hjemmetandpleje og kontroller. Sundhed af tænder og tandkød kræver løbende vedligeholdelse og tandrensninger.

Plastfyldning

Hvis man har fået et hul i tanden, er behandlingen oftest en plastfyldning. Denne behandling bruges også tit, hvis man har knækket et stykke tand eller en eksisterende fyldning.

Rodbehandling

Hvis bakterier har fået adgang til nerven inde i tanden, vil der opstå behov for en rodbehandling. Dette kan ske ved store huller, en revne i tanden eller en knækket tand. Derudover kan nerven blive påvirket ved dybe plastfyldning, eller i sjældnere tilfælde krone og bro-behandlinger. En rodbehandling vil foregå under lokalbedøvelse for at sikre smertefri behandling.

Tandudtrækning

En gang imellem er den bedste behandling at fjerne tanden frem for anden behandling. Dette kan ske i tilfælde af meget store huller eller andre skader, hvor det ikke er realistisk at lave en holdbar løsning med en plastfyldning. Derudover kan det være behandlingen for tænder med vedvarende smerter, trods anden behandling, eller tænder der er blevet helt løse grundet paradentose. En tandudtrækning foregår altid under brug af lokalbedøvelse, for at sikre et smertefrit behandlingsforløb.

Krone-/facade-/brobehandling

Hvis en tand har mistet meget naturlig tandsubstans, kan en kronebehandling give tanden en bedre prognose, end en stor plastfyldning. Rodbehandlede tænder har ofte en bedre prognose hvis de efterfølgende forsynes med en krone. Plast har større risiko for at knække, end kroner som kan fremstilles af metal-keramik, guld eller keramisk materiale. Hvis tanden er rodbehandlet kan det være nødvendigt at forsyne den med en stift inden kronebehandlingen. Behandlingen foregår typisk i to eller tre seancer, og omfatter evt opbygning af tanden, beslibning af tanden og til sidst et aftryk af tanden. Behandlingen foretages under brug af lokalbedøvelse.

En facade kan være en god og skånsom behandling, hvis der eksempelvis ønskes en ændring af æstetikken ved fortænderne. Her kræves kun en lille beslibning i forhold til en almindelig krone.

Brobehandling kan blive aktuelt, hvis man har mistet en tand, som man gerne vil have erstattet af funktionelle og/eller æstetiske årsager. Ved en brobehandling beslibes de to nabotænder der grænser op til området, hvor man mangler en tand. En bro kan bestå af tre- eller flere led. Processen er som ved kronebehandling.

Implantatbehandling

Hvis man har mistet en tand, som man ønsker erstattet, kan dette gøres ved indsættelse af et implantat. Et implantat er en lille skrue der sættes fast i kæbeknoglen, hvorpå der sættes en tandkrone og ligner dermed en naturlig tand. Denne type tanderstatning kræver ikke behandling af nabotænderne, som ved en brobehandling. En implantatbehandling strækker sig fra start til slut over mange måneder, normalvis omkring 6-9 mdr.

Protesebehandling

En aftagelig protese kan være en god behandling til dig der mangler mange tænder. Hvis man stadig har tænder men synes man mangler tyggefunktion eller mangler tænder i æstetiske zoner, kan der fremstilles en delprotese. Hvis man mangler alle tænder kan der fremstilles en helprotese.

Blegning

Tandblegning er en kosmetisk behandling og har intet med sundhed af tænderne at gøre. Behandlingen foregår ved hjemmeblegning med skinner og en blegegel, som vi instruere dig i at bruge. En blegning kan være hård for emaljen og kan give forbigående øget følsomhed ved kulde påførsel. Rodbehandlede tænder kan blive grå/blålige med tiden. Her kan der laves intern blegning, som foregår på klinikken af 1-4 seancer alt efter effekten af blegningen.

Bideskinner

Hvis du skærer tænder og/eller har ømme kæbemuskler, kan der fremstilles en hård bideskinne til natligt brug. På denne måde kan du slide skinnen op fremfor at slide på tænderne.

Har du spørgsmål eller brug for en konsultation?

Kontakt os i dag. Vi sidder klar med et smil :)

Dronningensgade 12C
9800 Hjørring
CVR.: 19068404

Genveje

Åbningstider
  • Mandag
    08:00 - 17:30
  • Tirsdag
    08:00 - 17:00
  • Onsdag
    08:00 - 15:30
  • Torsdag
    08:00 - 17:30
  • Fredag
    08:00 - 16:00
  • Lør-søn
    Lukket
  • Mandag
    08:00 - 17:30
  • Tirsdag
    08:00 - 17:00
  • Onsdag
    08:00 - 15:30
  • Torsdag
    08:00 - 17:30
  • Fredag
    08:00 - 16:00
  • Lør-søn
    Lukket
Webbureau ITTP